Skip to main content

Kent için Katalizör Ekler

Editörler: Hülya Turgut, Melike Altınışık Gümüşsoy, Güliz Özorhon, Göksu Sarman

Dil: Türkçe

Sayfa Sayısı: 144

Baskı: 2022

ISBN: 978-605-5625-23-8

 

 


Sayfalar için tıklayınız


 

 

·         Önsöz – Hülya Turgut

ÖZÜ_KENT ve MİMARLIK TEZLİ|TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

·         İçerik ve Kurgu – Hülya Turgut, Güliz Özorhon

·         İleri Tasarım Stüdyosu 1 -KENTSEL SİMBİYOTİK DÖNÜŞÜMLER TASARIM STÜDYOSU – Melike Altınışık, Göksu Sarman

·         Kordon – Buse Usta

·         B[ekleme] –Ezgi Duman, Uğur Sağlam

·         Yok Oluşun Yeni Hali – Amir Saati

·         NAT_UR_BAN –Elif Demirtaş

·         Mekan 1 – Ezgi Duman, Uğur Sağlam, Amir Saati, Elif Demirbaş, Buse Usta

·         Seminerler

LAB 1: İLERİ TASARIM STÜDYOSU 1 + MEKAN 1

·         Dersler

·         Atölyeler

·         Sonsöz

İLK DENEYİMİN ARDINDAN.. – Güliz Özorhon

Hülya Turgut

Prof. Dr. Hülya Turgut, İTÜ Mimarlık Fakültesinden Lisans, Yüksek Lisans derecelerini ve “Kültür-Davranış-Mekan Etkileşiminin Saptanmasında Kullanılabilecek Bir Yöntem” başlıklı doktora çalışması ile de “Doktor” unvanını almıştır. Akademik hayatını 1984-2010 yılları arasında İTÜ-Mimarlık Fakültesinde sürdüren Turgut, İngiltere-Oxford Brookes Üniversitesi Kent Araştırmaları Merkezinde (1987)araştırmacı olarak çalışmış ve Amerika-Berkeley Kaliforniya Üniversitesinde (1996) misafir öğretim üyeliği yapmıştır. İTÜ de 1998 yılından beri Profesör olarak görev yapan Turgut, aynı zamanda altyapı, bina yönetimi ve yatırımlarından sorumlu Rektör Yardımcılığı ve Rektör Danışmanlığı yapmıştır. 2012-2015 yılları arasında Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesinde çalışmış ve İç Mimarlık Bölüm Başkanlığı görevini yürütmüştür. “Mimari Tasarım Eğitimi, Kültür ve Mekan Çalışmaları, Konut Tasarımı ve Araştırmaları, Kent: Değişim ve Dönüşümleri” alanlarında çalışan Turgut’un, ulusal ve uluslararası bildiri, makale, kitap, araştırmaları bulunmaktadır. Tamamladığı birçok mimari proje tasarım ve uygulamalarının yanı sıra mimari proje yarışmalarında ödülleri vardır ve uluslar arası/ulusal Mimari Proje Yarışmalarında Jüri üyeliği yapmaktadır. Dr. Turgut 1997 yılından beri Uluslararası IAPS-CS ’Culture and Space / Kültür ve mekan’ çalışma ağının koordinatörlüğünü yürütmekte; bu çerçevede “Kültür ve mekan” sempozyumları serisi, öğrenci yarışmaları, tasarım atölyelerinin yürütücülüğünü ve Çalışma Ağının kitap serisinin editörlüğünü yapmaktadır.

Melike Altınışık Gümüşsoy

Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden bölüm birincisi olarak tamamladı (2003). Mimarlık ve Kentsel Tasarım üzerine yüksek lisans eğitimi için İngiltere'ye gitti. Londra'da Mimarlık Derneği Tasarım Araştırma Laboratuvarı'ndaki (Architectural Association Design Research Laboratory-AADRL) eğitimini 2006 yılında tamamladı. "Urban Lobby" başlıklı tezi 2006 FEIDAD Tasarım Ödülü (Far Eastern International Digital Architecture Design Award) ve 2007 İsviçre Sanat Ödülü (Swiss Arts Award), 2008 DOM-ACXT (International Award for Architecture Diploma) gibi uluslararası ödüllere değer görüldü.

Güliz Özorhon

Dr. Güliz Özorhon, lisans eğitimini 2000 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde bitirmiş, Yüksek Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yapı Fiziği ve Malzemesi Programı’nda “Güneş Etkisine Bağlı Yapı Kabuğu Oluşumu ve Malzeme Seçim Kriterleri” adlı çalışması ile 2003 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise 2003-2009 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programı’nda yapmış ve “1950-60 Dönemi İstanbul Konut Mimarlığının 21.Yy Konutu Çerçevesinde Değerlendirilmesi” adlı çalışması ile tamamlamıştır.

Göksu Sarman

Göksu Sarman, lisans derecesini 2017 yılında Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden almıştır. 2018 bahar döneminde Aura İstanbul’da araştırmacı olarak çalışmıştır. Halen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bina Bilgisi programında 2018’de başladığı yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.