Innovative Thinking in Housing; Adaptability and Flexibility in Low Rise Apartment Building Design

Editörler: Avi Friedman, Eda Aşcıoğlu Selçuk Dil

Dil: İngilizce

Baskı: 88 Baskı: 2018

ISBN: 978-605-5625-13-9

Bu atölye, İstanbul'da kentsel büyüme ve konut tasarımını ele almak için başlatıldı. Hedeflerden biri, tipik bir Türk apartmanının tasarımına büyüme ve uyarlanabilirliğe dayalı yenilikçi yaklaşımlar getirmekti. Diğer bir amaç ise uyarlanabilir konut tasarımı ilkelerini öğretmekti. Özyeğin Üniversitesi tarafından yayınlanan kitabın editörlüğünü Avi Friedman ve Eda Aşcıoğlu Selçuk üstlenmiştir.

• Introduction
  • Apartment Design in Turkey -Ebru Karahan
  • The Adaptable House: Designing for Growth and Change -Avi Friedman, Eda Aşçıoğlu & Ebru Karahan
  • The Program -Avi Friedman, Eda Aşçıoğlu Selçuk
  • The Site; Planning in High Density Areas -Eda Aşçıoğlu Selçuk
  • THE PROJECTS
Avi Friedman
Üniversite derecesini İsrail Teknoloji Enstitüsü Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama Bölümü’nde aldıktan sonra, yüksek lisans derecesini McGill Üniversitesi’nden, doktora derecesini ise Montreal Üniversitesi’nden aldı.
Eda Aşcıoğlu Selçuk Dil
Eda Aşçıoğlu Selçuk lisans derecesini 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, yüksek lisans derecesini 2002 yılında McGill University'de almıştır.