I. Türkiye-Azerbaycan Hukuk Sempozyumu

Sayfa Sayısı: 272

Baskı: Ekim 2011, 1.Baskı

ISBN: 978-605-5625-02-3

Özyeğin Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek kardeş ülke Azerbaycan ile disiplinler arası konular içeren bir sempozyuma ev sahipliği yapmıştır. Bu sempozyum vesilesiyle Türkiye ve Azerbaycan’dan katılan bilim adamlarının değerli bilimsel fikirlerini içeren tebliğler, Hukuk Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dr. h. c. Yener Ünver editörlüğünde bir araya toplanmış ve Özyeğin Üniversitesi Yayınları’nın üçüncü yayını olarak okuyuculara ulaştırılmıştır. Prof. Dr. Dr. h. c. Yener Ünver, Rafiq Necefquliyev, Prof. Dr. Korkut Kanadğlu, Yrd. Doç. Dr. Nur Karan, Doç Dr. Ferhad Mehdiyev, Yrd. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger, Doç. Dr. Fuad Hüseynov, Yrd. Doç. Dr. Altan Heper, Doç Dr. Server Süleymanlı, Yrd. Doç. Dr. Server Süleymanlı, Yrd. Doç. Dr. Koray Demir ve Doç. Dr. Mübariz Yolçiyev tarafından sunulan İnsan Hakları, Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku, Medeni Hukuk ve Ticaret Hukuku alanlarındaki 12 adet tebliğ Türkçe olarak basılmış ve hukukçuların hizmetine sunulmuştur.

• Sunuş
  • Mültecilerin Hukuki Statüsünün Milli ve Milletlerarası Rejimi -Rafiq Necefquliyev
  • Uluslararası İnsan Hakları Hukukunun Türk Anayasa Hukukuna Etkileri -Prof. Dr. Korkut Kanadoğlu
  • Kamu Hizmetlerinin Özelleştirilmesi -Yard. Doç. Dr. Nur Karan
  • Türk Ceza Kanunu’ndaki Hukuka Uygunluk Nedenleri -Prof. Dr. Dr. h. c. Yener Ünver
  • Azerbaycan Ceza Hukukunda Suçların Birleşmesi ve Uygulamadaki Sorunlar -Doç. Dr. Ferhad Mehdiyev
  • Türk Ceza Hukukunda Suçların Birleşmesi -Yard. Doç. Dr. Murat Volkan Dülger
  • Uluslararası Antlaşmaların Ulusal Mahkemelerce Uygulanması -Doç. Dr. Fuad Hüseynov
  • Uluslararası Ticari Sözleşmeler, Milli Mahkemeler ve Uygulamadaki Sorunlar -Yard. Doç. Dr. Altan Heper
  • Azerbaycan Hukukunda Müşterek Mülkiyet Halinde Paydaşların Yararlanma Hakkı ve Masraflara İştiraki ile İlgili Düzenlemelerin Genel Sistematiği -Doç. Dr. Server Süleymanlı
  • Türk Borçlar Kanunu’nda Satış İlişkisi Doğuran Haklar -Yard. Doç. Dr. Ayşe Nilay Şenol
  • Yeni Türk Ticaret Kanunu’nda Acente -Yard. Doç. Dr. Koray Demir
  • Türk ve Azerbaycan Hukukunda Acentenin Karşılaştırmalı İncelenmesi -Doç. Dr. Mübariz Yolçiyev

Prof. Dr. Yener Ünver
Prof. Dr. Dr. h. c. Yener Ünver'in uzmanlık alanı ceza hukuku genel hükümler, ceza muhakemesi hukuku, ceza özel hukuku ve tıp hukuku alanlarında yoğunlaşmış olup Prof. Ünver özellikle 2005 yılından itibaren yoğun karşılaştırmalı ceza hukuku alanında faaliyet göstermiştir.