Gelişim Psikolojisi ve Terapi Perspektifinden Oyun

Dil: Türkçe

Baskı: 1.Baskı Kasım 2017

ISBN: 978-605-56250-9-2

Satın almak için lütfen buraya tıklayın

Çocuklar bebekliklerinden itibaren uyanık oldukları zamanın büyük bölümünü oynayarak geçirirler. Peki, oyun çocuklar için neden bu kadar çekicidir ve neden oyun oynamak için bu kadar zaman ve enerji harcarlar? Oyunun bir işlevi, çocuğa bir katkısı var mıdır? Bu sorular, büyük bir hevesle, yorulmadan oyun oynayan çocukları gözlemleyen, çocukluk yıllarında oynadıkları oyunları gülümseyerek hatırlayan yetişkinlerin aklına gelen sorulardır. Gelişim Psikolojisi ve Terapi Perspektifinden Oyun’un bölümleri bu sorulara cevap arayan gelişim psikolojisi, aile terapisi ve oyun terapisi alanlarında çalışan akademisyenler tarafından yazılmıştır. Bu kitap, oyun ve türleri, oyunun gelişime katkısı, iyileştirici gücü ve terapötik anlamda nasıl bir yardım aracı olabileceğine ilişkin araştırmaları ve klinik çalışmaları içermektedir. Bir çocuk hakkı olarak oyuna odaklanan bu kitabın anne-baba, öğretmen veya psikoterapist olarak çocuklarla vakit geçirenler ve çocukların hayatına dahil olan tüm yetişkinler; ileride çocuklarla çalışmayı düşünen öğrenciler, akademisyenler ve sosyal politika uzmanları için aydınlatıcı ve ilham verici olması dileği ile...

• Önsöz
  • Birinci Kısım: Oyun ve Gelişim
  • Oyun ve Bilişsel Gelişim –Deniz Tahiroğlu
  • Oyun ve Sosyal-Duygusal Gelişim –Ayfer Dost-Gözkân ve Duygu Korkmaz
  • Oyun ve Dil Gelişimi –Sevcan Ayaş Köksal ve Aylin Küntay
  • Atipik Gelişim Sürecinde Oyun –Saime Tek
  • Oyun, Kültür ve Toplumsal Cinsiyet –Asiye Kumru, Carolyn Pope Edwards, Zehra Gülseven
  • Oyunun Halleri: Destekli ve Serbest Oyunun Eğitim ve Çocuk Gelişimine Katkıları –Hande Ilgaz ve Emre Aydın
  • İkinci Kısım: Terapi Perspektifinden Oyun
  • Bir Erken Müdahale Yöntemi Olarak Filial Terapi –Nilüfer Kafescioğlu
  • Aileyle Oyun Terapisi –Yudum Akyıl
  • Oyun Terapisi ve Duygular –Elif Akdağ Göçek
  • Çocuklarla Sanat Terapileri – Zeynep Çatay ve Aslıhan Özcan
  • Psikanalitik Oyun Terapisi –Sibel Halfon
  • Bilişsel Davranış Terapisi ve Oyun –Serap Özer
  • Yazarlar
  • Dizin

Doç. Dr. Ayfer Dost Gözkan

Dr. Gözkan doktorasını Gelişim Psikolojisi alanında 2012 yılında Clark Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Doktora tezi, ergen ve ebeveynlerin aile ilişkilerine ilişkin beklenti ve inançları, ergen-ebeveyn çatışması ve çatışma çözme davranışları üzerinedir. Araştırmaları, sosyal-duygusal gelişim, ergenlik psikolojisi, ergen-aile ilişkisi, göç bağlamında aile ilişkileri konularını kapsamaktadır.

Doç. Dr. Nilüfer Kafescioğlu

Nilüfer Kafescioğlu birey, çift ve aile terapistidir. Uluslararası onaylı (ICEEFT)  duygu odaklı terapist ve süpervizördür.

Doç. Dr. Deniz Tahiroğlu

Deniz Tahiroğlu lisans derecesini 2005 yılında Boğaziçi Üniversitesi, yüksek lisans derecesini 2006 yılında University of Oregon, doktora derecesini ise 2012 yılında University of Oregon'dan almıştır.