Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi Nano’dan Giga’ya Araştırmalar ve Uygulamalar

Baskı: 1.Baskı 2021

ISBN: 978-605-5625-20-7

Sayfalar için tıklayınız

Özyeğin Üniversitesi’nin ilk araştırma ve uygulama merkezi olan Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi’nin (CEEE/EÇEM) on bir yılda yaptığı çalışmaları anlatan kitabın Türkçe versiyonudur. Bu kitapta 2009 yılından bu yana EÇEM araştırmacılarının hem bireysel olarak hem de takım olarak bilime ve topluma katkı sağlamak amacıyla neler yaptıklarını, araştırma, uygulama ve yaygın etki açısından yenilikçi ve bütünsel çalışmalarıyla ne gibi sonuçlara ve başarılara ulaşıldığı anlatılmıştır. Nano’dan Giga’ya Araştırmalar ve Uygulamalar adı verilen bu kitapta Nano, nano boyutta yapılan ışınımla ısı transferi çalışmalarına, Giga ise entegre mühendislik ve mimarlık çalışmalarıyla atmosfere salınımını azaltan Giga-ton mertebesindeki CO2 gazı miktarına vurgu yapmaktadır.

EÇEM HAKKINDA

• B/S/H-NANO Projesi
  • DHL International

DERSLER VE ETKİNLİKLER

• Türkiye'de Neler Yaptık?
  • Dünya'da Neler Yaptık?

• ÖzÜ Öğrenci Kulüpleri
  • BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri

Prof. Dr. M. Pınar Mengüç
M. Pınar Mengüç, Ankara Fen Lisesi’nden mezun olduktan sonra, ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve yüksek lisans derecelerini almıştır. Doktorasını 1985’de ABD Purdue Üniversitesi’nde tamamladıktan sonra ABD Kentucky Üniversitesi’nde (University of Kentucky, Lexington) çalışmış, 1988’de doçent ve 1993’de profesör olmuştur. 2008 senesinde de ‘Engineering Alumni Association’ Kürsü Profesörlüğüne getirilmiştir. 1991’de İtalya’da Napoli’de bulunan Universita degli Studi “Federico II’de, 1998-1999 akademik yılında da Cambridge, Boston’da Harvard Universitesi, Massachusetts General Hospital’da Ziyaretçi Profesör olarak görev yapmıştır.
Dilek Saygı
Dilek Saygı, 2007 yılında Amerikan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden birincilikle mezun olmuştur. 2007-2010 yılları arasında Kadir Has Üniversitesi, International Office for Planning, Research and Consultancy Services Bölümü'nde (IPADHO) Proje Asistanı olarak Avrupa Birliği, Uluslararası Finans Kurumu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, Dünya Bankası gibi uluslararası kurumların fonlarına yönelik çağrıların takibi, niyet beyanı ve başvuru süreçlerinde görev almış, farklı sosyal sorumluluk ve danışmanlık projelerinin proje yönetim aşamalarında çalışmıştır.
Gökçe Ersel Ötkün
Sayın Ötkün, lisans eğitimini 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Bölümü’nde, yüksek lisans çalışmalarını ise İngiltere Sheffield Üniversitesi’nde ‘Sürdürülebilir Mimarlık’ alanında tamamlamıştır. Eğitimleri sonrasında, 2011 yılında aldığı ‘’LEED Green Associate Sertifikası’’ ile görev aldığı projelerde sürdürülebilirlik konusuna yoğunlaşırken, profesyonel çalışma hayatı boyunca Suyabatmaz-Demirel Mimarlık, Emre Arolat Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık, FREA Mimarlık gibi Türkiye’nin ödüllü ve önde gelen mimarlık ofislerinde deneyim kazanmıştır.