+10 İstanbul Araştırma Çalıştayları 2019

Baskı: Temmuz 2021

Derleyen: Özyeğin Üniversitesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi

ISBN: 978-605-5625-18-4

Bu atölye, İstanbul'da kentsel büyüme ve konut tasarımını ele almak için başlatıldı. Hedeflerden biri, tipik bir Türk apartmanının tasarımına büyüme ve uyarlanabilirliğe   dayalı yenilikçi yaklaşımlar getirmekti. Diğer bir amaç ise uyarlanabilir konut tasarımı   ilkelerini öğretmekti. Özyeğin Üniversitesi tarafından yayınlanan kitabın editörlüğünü Avi Friedman ve Eda Aşcıoğlu Selçuk üstlenmiştir.

• Önsöz Preface -Orhan Hacıhasanoğlu
  • Tasarım Eğitimine Ek-le (mle) nmek Articulating into Design Education -Güliz Özorhon
  • Mimarlık Eğitiminin İçi-Dışı Intra/Extra-education of Architecture -Ayşen Ciravoğlu

ATÖLYELER / WORKSHOPS

• Adalı Islander -Beril Yağmur Tel,Ercan Mutlu, Gökçe Perge Oğuz,Barış Bayer
  • Kentsel Dönüşümün Bilişsel Harita Üzerinden İncelenmesi Reading Urban Transformation Through Cognitive Mapping -Esra Akan, Çiğdem Bayram, Hicret Aydoğan
  • Modern Mimarlık Örüntüsünü Yeniden Okumak Re-Reading of the Modern Architecture Heritage Pattern -Sedef Sav, Meltem Çetinel, Elif Gelmez Demir, Furkan Evliyaoğlu
  • Kamusallık ve Ütopya Publicness and Utopia -Göksu Sarman, Merve Özgür, Onursal Engel
  • Kentsel Ses ve Farkındalık Urban Sound Awareness and Representations -Büşra Aştı, Melis Keskin, Neval Tarım
  • Kıyı ve Mekan Waterfront and Space -Serengül Seçmen
  • Kentsel Mekanda Bypass: Yaratıcı Senaryolar Bypass in Urban Space: Creative Scenarios -Tuba Sarı, Aylin Aras, S. Zeynep Yılmaz
  • Kentsel Mekana Dokunuşlar Functional Unity -İrem Bayraktar, Ekin Gizem Efendioğlu

BULUŞMA GÜNÜ’NDEN / MEETİNG DAY

ATÖLYE YÜRÜTÜCÜLERİ ÖZGEÇMİŞ / WORKSHOP INSTRUCTORS RESUMES

Doç. Dr. Güliz Özorhon
Dr. Güliz Özorhon, lisans eğitimini 2000 yılında, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nde bitirmiş, Yüksek Lisans eğitimini Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Yapı Fiziği ve Malzemesi Programı’nda “Güneş Etkisine Bağlı Yapı Kabuğu Oluşumu ve Malzeme Seçim Kriterleri” adlı çalışması ile 2003 yılında tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise 2003-2009 arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programı’nda yapmış ve “1950-60 Dönemi İstanbul Konut Mimarlığının 21.Yy Konutu Çerçevesinde Değerlendirilmesi” adlı çalışması ile tamamlamıştır.
Arş. Gör. Göksü Sarman
Göksu Sarman, lisans derecesini 2017 yılında Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden almıştır. 2018 bahar döneminde Aura İstanbul’da araştırmacı olarak çalışmıştır. Halen, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bina Bilgisi programında 2018’de başladığı yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.
Dr. Öğr. Üyesi İrem Bayraktar
İrem Bayraktar lisans derecesini 2014 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünden almıştır. Özyeğin Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans programını tamalamıştır.